Telemetrie si sisteme SCADA

Solutiile de telemetrie oferite au la baza module specializate care permit achizitia datelor de la senzori/traductoare, procesarea locala si transmiterea rezultatelor catre sistemul central de monitorizare si control.

Aplicatii tipice:

  • Monitorizarea statiilor de epurare
  • Monitorizarea statiilor de tratare a apelor uzate
  • Monitorizarea statiilor de pompare
  • Monitorizarea si controlul parametrilor de proces: temperatura, umiditate, presiune, debit, nivel

 

Elementul central al aplicatiei de baza prezentata in continuare este automatul programabil WP240. Modulele de intrari/iesiri digitale asigura izolarea galvanica atat a intrarilor cat si a iesirilor fiind disponibile in 3 variante constructive respectiv, cu 16 intrari, cu 8 iesiri sau cu 16 intrari si 8 iesiri. Modulele analogice sunt disponibile intr-o singura varianta constructiva, cu 8 intrari universale care permit achizitia semnalelor in tensiune, tensiune diferentiala, curent si a semnalelor provenite de la termocuple, termorezistente sau termistori.

Telemetrie si sisteme SCADA

Interfata RS485 isolata optic asigura viteze de transfer de pana la 1 Mb/sec intre WP240 si modulele de extensie. Protocolul standard de comunicatie este Modbus RTU insa, in functie de natura aplicatiei si mai ales a tipului de module de achizitie folosite, pot fi implementate protocoale alternative precum Modbus TCP, Modbus ASCII sau CAN.

WP240 dispune de un slot de memorie Secure Digital si de un port USB ceea ce simplifica si faciliteaza implementarea unei memorii externe de mare capacitate care este deosebit de utila in cazul aplicatiilor de data-logging. Portul Ethernet, modemul radio GPRS/HSPA, serverele HTTP si FTP integrate permit dezvoltarea unor aplicatii flexibile din punct de vedere al interfetei cu utilizatorul si/sau cu elementul ierarhic superior, de exemplu un server SCADA sau un server OPC.

Web serverului integrat poate gazdui interfete HMI complexe si accesibile prin intermediul unui web browser, inclusiv de pe platforme mobile precum tablete si telefoane inteligente.

Exemplu de interfata grafica om-masina:

Telemetrie si sisteme SCADA

 

Telemetrie si sisteme SCADA

Datele tehnice ale automatului programabil WP240 si ale modulelor de intrari/iesiri sunt disponibile si pot fi accesate pe pagina producatorului Overdigit, www.overdigit.com sau www.web-plc.com

Download Size
  EX08AI - brochure (pdf) 1,6 Mb
  EX1608DD - brochure (pdf) 764 Kb
  WP240 - brochure (pdf) 1,08 Mb
  WP240 - Quick Start Guide (pdf) 1,08 Mb

All forms are available in PDF format. To view these files, you need to install Adobe Acrobat Reader to work with your browser. Please note that you need the latest version of Adobe Acrobat Reader to correctly read our forms. If you have problems opening a form, please try to update your version of Acrobat Reader.